Arbeta på distans
Arbetar man på distans på KTH kan man ändå komma åt de flesta av sina KTH-resurser. På denna sida finner ni nödvändig information för distansarbete.
Många av KTH tjänster kräver inte att man behöver använda nätverket vid KTH. Dessa tjänster kan man använda om man loggar in kth.se. Exempel på några av dessa tjänster är Egenrapportering HR+, Service Managment Edge med mera. Dessa tjänster hittar ni i er personliga meny .
Om ni har en bärbar dator från KTH rekommenderar vi att ni tar med den hem för att arbeta på och för all del glöm inte att ta med er laddaren till denne.
OBS!! Tänk på att alla resurser har sina begränsningar.
Mer information om eventuella driftstörningar finns publicerad som driftinformation:
Driftsinformation för anställda
Instruktioner för att använda VPN
Är det är så att ni inte kommer åt er tjänst eftersom den kräver att man sitter på KTH nätverk så skall ni använda er av VPN för att skapa en virtuell uppkoppling mot nätverket.
Allmän information om VPN på KTH
VPN för KTH Windows dator
VPN för KTH Mac dator
VPN för privat Windows 10 dator
Du kan även lägga till KTH Windows VPN på din Windows 10 dator hemma vilket kräver att du har tjänsten KTH Windows på din arbetsdator. Tänk på att du inte kommer åt program som är installerade på arbetsdatorn.
Läs mer om KTH Windows VPN i Windows 10
KTH VPN-tjänst
Är tillgänglig för alla anställda och studenter.
Fjärråtkomst
Det finns ett par olika möjligheter att arbeta på distans via fjärråtkomst.
KTH–Desktop
Du ansluter via en Citrix klient där du loggas in mot ditt fjärrskrivbord (ditt personliga skrivbord du har på din KTH Windows dator), du kan jobba med gemensamma mappar och standard applikationer såsom Microsoft Office med mera.
Remote Desktop Connection
Detta alternativ är bra om du behöver fjärrstyra någon applikation som du har på din arbetsdator som är placerad på KTH.
Instruktioner för fjärråtkomst
Läs mer om Fjärråtkomst till Windows
Läs mer om Fjärråtkomst till Unix
Distansmöten/videokonferens
Om ni vill kommunicera med era kollegor via videosamtal eller hålla ett distansmöte så rekommenderar vi applikationen Zoom.
Instruktioner för Zoom
Läs mer om att ansluta till möte i Zoom
OBS! Efter den 30 maj 2020 kommer inte Zoom att fungera om du inte har version 5.0 eller senare installerad. Kontrollera därför att ni har den senaste versionen på denna sida med teknisk information för Zoom.
Generellt om KTH Videokonferens
Information om de videokonferens möjligheter som erbjuds vid KTH
Läs mer om Videokonferens vid KTH
Digitala chatt möjligheter
Det finns en rad olika chatt möjligheter på KTH Läs mer om Chatt på KTH här.
KTH Box
KTH Box är en lagringstjänst i molnet som möjliggör synkronisering och delning av filer med andra både på och utanför KTH. Nu kommer dock KTH Box att fasas ut och ersättas av OneDrive.
Läs mer om migrering av KTH Box till KTH OneDrive
KTH filserver via webbläsare
Man kan via hemsidan: home.ug.kth.se nå sina dokument sparade i sin hemkatalog (H:), projektkatalog (P:) samt gemensamma kataloger (G:)