Till innehåll på sidan

Vad hände med förslagen till case for support?

Publicerad 2020-02-25

Förra året uppmanades alla KTH-forskare att tänka stort och komma med sina bästa idéer som kan fånga privata finansiärers intresse. Vi frågade Philip von Segebaden, ansvarig för projektet som heter Case for support, som berättar vad som händer med de nio förslag som skickats in från ITM.

Philip von Segebaden
Philip von Segebaden.

Vilket gensvar fick ni från forskarna på KTH och ITM?

– Vi fick totalt in mer än 70 case. En väldig spridning i både ämnesmässig inriktning och format (professurer, centrumbildningar, infrastruktur etc). Genomgående hög kvalitet och många djärva idéer. I vissa fall överlappade idéerna, men där arbetar vi nu med att koordinera ämnena.

Hur många case har ni tagit vidare och vad händer med dem nu?

– KTH:s ledning valde ut 13 case som särskilt prioriterade för fundraising. För närvarande arbetar vi med en skribent som skriver text för de 13 casen samt en fotograf som tar bilder. Den här gången tar vi inte fram någon trycksak utan det blir ett digitalt material som är lättare att förnya vid behov. Cases for support skall betraktas som ett levande material där nya idéer kan tillkomma.

Från ITM, vilka förslag kom med bland de prioriterade?

– Från ITM finns tre case representerade: 1. Circular Economy, Amir Rashid 2. Center for Climate Change, Björn Laumert och 3. Mattecoach på nätet, Stefan Stenbom. De två första ingår i en process där vi nu försöker samordna fem förslag till ett större klimat-case.

Vad händer med de övriga förslagen?

– Inga case skrotas utan samtliga ingår i en utökad portfölj som vi kan ta vidare om vi stöter på intresse. Ett stort antal har också refererats vidare till våra kollegor på KTH Innovation, KTHs partnerskapsdialoger samt till våra kollegor inom forskningsfinansiering och centrumbildningar på RSO då de bedömts ligga närmare deras arbete än vårt. Samtliga som lämnat bidrag har fått individuell feedback.