Till innehåll på sidan

Hon leder Byggvetenskap framåt

Publicerad 2021-03-02

Den första mars 2021 tog avdelningschef Annika Gram över rodret på Institutionen för byggvetenskap efter Johan Silfwerbrand. Som ny prefekt ser hon framemot att tillsammans med medarbetarna fortsätta att driva institutionens verksamhet och synlighet framåt de kommande åren.

Annika Gram (Foto: Privat)
Annika Gram (Foto: Privat)

Hur känns det?

Oväntat! Och omtumlande måste jag säga! Men väldigt roligt och intressant att arbeta med strategin att få leda institutionen framåt de kommande åren. Jag tycker om att driva utveckling och att jobba med människor så uppdraget som prefekt känns väldigt spännande. Jag vill vara med och se till att Byggvetenskap verkligen syns och fortsätter att ligga i framkant. Vi har en fantastisk verksamhet på institutionen med framgångsrik utbildning, forskning och samverkan.

Vad har du för bakgrund?

Jag har varit på KTH i ungefär två år som forskare, lärare och avdelningschef för byggteknik och design. Mina forskningsintressen är simulering av färsk betongs rörelser och dess reologi. Jag undervisar en del, bl.a om strömningslära, byggmaterial och konstruktion. Innan arbetade jag med forskning för Cement-och Betonginstitutet (RISE CBI) som faktiskt också har sina lokaler på campus, i princip två hus från mitt nuvarande kontor. Men egentligen är jag inte så ny på KTH, jag har faktiskt läst det gamla civilingenjörsprogrammet Väg- och Vatten (V-92). Det känns jättefint att vara tillbaka, lite som att komma hem igen.

Vad händer härnäst i din nya roll?

Närmast på tur är att påbörja arbetet med att säkerställa vår kompetensförsörjning på institutionen, och förstås att sätta mig in i alla de olika delarna av rollen som prefekt. Framåt vill jag också arbeta med att stärka team-känslan på arbetsplatsen. Det är ett lagarbete att utveckla och driva Byggvetenskap tillsammans!