Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Summering av All employee meeting (AEM)

16 juni

Skolchef Sonja Berlijn
Publicerad 2022-06-20

Missade du AEM 16 juni? Ingen fara, här kommer summeringen och presentationen. Skolchef Sonja Berlijn informerade bland annat om vad ett huvudskyddsombud gör, skolans nya forskningsutbildningsansvariga och om planen för sammanslagningen av skolornas verksamhetsstöd.

AEM-frukost

Vårterminens sista All employee meeting sändes från det nya hybridmötesrummet Amiga i Kista, med kollegor både på plats och via Zoom. Från klockan 8 serverades fika med frukostfrallor för de som var sugna.

Här kan du läsa en sammanfattning av mötets punkter. För mer djupgående information kan du ladda ner presentationen.

Att leda personer med psykisk ohälsa

Sonja informerade om en utbildningssatsning för chefer som handlar om att leda personer med psykisk ohälsa. Utbildningen består av föreläsning, workshop och praktisk träning. 

Stressföreläsning

I höst kommer anställda erbjudas föreläsningar om stress. Mer information kommer. 

Huvudskyddsombudets roll

Sonja gick igenom vad ett huvudskyddsombud gör. Läs mer om detta i presentationen.

Hitta ditt skyddsombud

Uppföljning RAE 

Sonja informerade om de nästa stegen för uppföljningen av RAE (Research Assessment Excericse). Läs mer om detta i presentationen. 

Sammanslagning av två avdelningar

Avdelningen för elektroteknisk teori och konstruktion (EME) och avdelningen för fusionsplasmafysik slås samman. Den nya avdelningschefen blir Martin Norgren och Per Brunsell blir vice avdelningschef.

Ny ekonomichef

Sonja informerade om skolans nya chef för ekonomienheten. 

Nya forskarutbildningsansvariga

Tjänsten som forskarutbildningsansvarig (FA) kommer delas mellan tre personer med Lars Jonsson som FA och Sarunas Girdzijauskas samt György Dan som vice FA. 

Ett gemensamt verksamhetsstöd

Nu har planen satts för hur sammanslagningen av skolornas verksamhetsstöd ska gå till. Läs mer i presentationen och via länkarna. 

Utveckling av verksamhetsstödet

Verksamhetsstödets öppettider i sommar

Under sommaren finns personal på plats, men i en begränsad omfattning. Öppettiderna i Servicecenter ser annorlunda ut och svarstiderna kan bli något längre.

Hjälp med ditt ärende i sommar

Inspirationsdagarna i Kista

Sonja berättade om Inspirationsdagarna i Kista där tre skolor från närområdet besökte vårt campus. De bjöds på inspirerande föreläsningar från alumni, sektionen och fick besöka Mentorspace. 

Summering av sommareventet 

Sonja summerade också sommareventet och tackade alla som deltog och bidrog. 

400 glada kollegor deltog i EECS sommarevent

Nästa AEM 25 augusti

Nästa personalmöte är 25 augusti  i hybridmötesrummet Gustaf Dahlander  på Teknrikringen 31 där Sonja kommer sända live med möjligheten att fika tillsammans innan mellan 8:00–8:45. Du väljer mellan att delta på plats eller digitalt. 

Bidra till agendan!

Kontakta communication-support@eecs.kth.se  om du har förslag på innehåll till kommande personalmöten. Vill du skicka in anonyma frågor använd det här formuläret .