Till innehåll på sidan

Forskningsstöd

Stöd och information för dig som forskar på KTH.

Var med på Vetenskapsfestivalen 2024

Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg är ett populär- och tvärvetenskapligt evenemang och välkomnar utställare inom alla ämnen. Den vänder sig till skola och allmänhet, och förra året gjordes totalt 40000 besök. Delta på festivalen i april 2024, antingen online eller på plats i Göteborg.

Energy Dialogue 2023: Energisäkerhet och motståndskraft

Energy Dialogue är Energiplattformens årliga konferens där akademiker, industri och beslutsfattare möts för att prata utmaningar och visioner för en hållbar omvandling av urbana energisystem. Konferensen är den 30 november, och anmälan stänger 24 november. Välkommen!

Workshop: Skapa en datahanteringsplan

KTH:s bibliotek erbjuder två digitala workshops där du får lära dig att använda tjänsten DMP online för att skapa din datahanteringsplan (DHP). Det första tillfället är 30 november och det andra 12 december. Ingen föranmälan krävs. Välkommen!

Workshop 30 november

Workshop 12 december

En man och en kvinna arbetar i ett medicinskt labb.

Inspel till forsknings- och innovationspropositionen

Bättre balans mellan basanslag och extern finansiering, bort med krav på samfinansiering från statliga forskningsfinansiärer och skydda den akademiska friheten i grundlagen. Det är några av flera förslag i KTH:s remissvar till regeringens forsknings- och innovationspolitik.

Nyhetsbrev för forskare

Som prenumerant på nyhetsbrevet för forskare får du bland annat läsa ta del av utlysningar, nyheter från forskningsområdet och inbjudan till evenemang - rakt in i din mejlkorg. Brevet är på engelska och skickas varannan vecka.

Prenumerera här

Lokala internsidor

På KTH:s skolor finns verksamhetstöd som hjälper dig med lokalt beslutade rutiner och processer.

Kalender