Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Boka datorsalar

Du som lärare ansvarar för att boka datorsalar till dina studenter om din kurs innehåller moment som måste utföras i datorsal. Här förklaras hur du väljer och bokar datorsal samt vad dina studenter behöver veta för att få tillgång till datorsalarna och hur de loggar in.

Vilka kan boka datorsal?

Alla anställda på KTH kan boka datorsalar.

Välj och boka datorsal

När du som kursansvarig bokar datorsal, kom ihåg att tänka på öppettiderna. De allmänna datorsalarna är vanligtvis öppna dygnet runt, men några stängs på natten. Sommartid kan datorsalar vara stängda för underhåll.

Välj datorsal från datorsalskartorna , alternativt sök efter datorsalnamn på KTH Places .

Följ sedan instruktionerna för Lokalbokning  för att boka salen du valt.

Informera dina studenterna om inloggning

För att kunna logga in på datorerna i studentdatorsalarna måste användarna ha ett KTH-konto .

Externa användare som avser utföra datormoment i KTH:s studentdatorsalar behöver få en speciell inloggning om de saknar KTH-konto. För mer information, läs Beställ inloggning till externa användare .

Säkerställ inpassering till datorsalen

Studenter har tillgång till allmänna datorsalar på sitt campus och kan även begära tillgång till datorsalar på något av KTH:s andra campus. Till de salar som inte tillhör IT-avdelningen kan särskilda inpasseringsbehörighet krävas. Dessa hanteras i förekommande fall lokalt på skolorna.

Säkerställ att studenter, lärare och labbassistenter har tillgång till bokad datorsal. Är de osäkra, hänvisa dem till KTH kortexpedition för tillträde och passerkortsärenden .

Kontakt

Har du frågor om sidan eller behöver hjälp kan du kontakta it-support via e-post eller på telefon.

E-post: it-support@kth.se

Telefon: 08-790 66 00, knappval 1