Till innehåll på sidan

Utbildning, forskning och samverkan

KTH bidrar till hållbar utveckling genom att utbilda, forska och samverka med det omgivande samhället. Studenter som utbildas på KTH kan i sin yrkesverksamhet bidra till att minska (eller öka) miljöpåverkan och på motsvarande sätt kan resultaten av vår forskning bidra till minskad (eller ökad) miljöpåverkan. KTH:s utbildning, forskning och samverkan har sannolikt större miljöpåverkan än vår energiförbrukning eller avfallsgenerering, så det är därför viktigt att också få med dessa områden i vårt miljöledningssystem.

Aktuella utlysningar

Forskningsutlysning: Miljö och hållbar utveckling på tvärs

KTH Sustainability Office söker projektansökningar som stödjer multidisciplinära samarbeten inom KTH med relevans för miljö och hållbar utveckling. Ansök nu om max 100 000 kr per projekt, och i vissa fall kan det bli mer. Finansiering kommer att betalas ut under 2022. Förslag som inriktar sig på samarbete med små och medelstora företag (SMF:er) kan också ansöka om ytterligare 50 000 kr för att utveckla samarbetet. Ansök senast den 18 maj 2022.

Utlysning: Miljö och hållbar utveckling på tvärs

Utbildningsutlysning: Utbildning och hållbar utveckling

1 miljon kronor har avsatts för utbildningsinsatser inom hållbar utveckling. Projekt kan sträcka sig upp till två år då stödet ges även nästa år (2021-2023).

Vi tar gärna emot förslag där det kan finnas varaktighet och skalbarhet och gärna projekt som involverar flera institutioner, skolor och program. Ansök senast den 25 april, 2022.

Verktygslådor

Verktygslåda - Forskning för hållbar utveckling

Verktygslådan Forskning för hållbar utveckling är framtagen av och för KTH-forskare för att ge enkel tillgång till resurser som kan vara till hjälp för dig som forskare när det gäller hållbar utveckling.

Verktygslåda - forskning för hållbar utveckling

Verktygslåda - lärande för hållbar utveckling

Välkommen till KTH:s Verktygslåda för lärande för hållbar utveckling. Här hittar du tips och exempel kring att integrera hållbar utveckling i undervisningen.

Verktygslådan - lärande för hållbar utveckling

Prenumerera på nyhetsbrev

KTH Sustainability Office sammanställer tre olika nyhetsbrev: ett internt nyhetsbrev för KTH-anställda och studenter, ett externt nyhetsbrev om forskning och innovationer från KTH samt ett nyhetsbrev med aktuella forskningsutlysningar. Här nedan kan du prenumerera till samtliga nyhetsbrev från KTH Sustainability Office.
Prenumerera på nyheter från KTH Sustainability Office

Välkommen med dina frågor, tips och idéer till:
sustainability@kth.se

Om du vill veta mer om vad KTH gör inom utbildning, forskning och samverkan inom miljö och hållbar utveckling kan du läsa mer på KTH:s externa webbplats.

Till KTH:s externa webbplats

Innehållsansvarig:kth-miljo@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2022-04-12