Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Miljö och hållbar utveckling

KTH bidrar till hållbar utveckling genom utbildning, forskning och samverkan med samhälleliga aktörer. KTH:s värdegrund bygger på övertygelsen att utbildning och forskning ska bidra till en ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbar samhällsutveckling.

Minska ditt klimatavtryck

Resfria möten

KTH-medarbetare har möjlighet att genomföra olika former av resfria möten. Genom digitala möten bidrar du till att minska dina koldioxidutsläpp och skapa en mer flexibel möteskultur.

Tips för bättre hybridmöten (intra.kth.se)

Goda matvanor för klimatet

KTH strävar efter att ha en så låg klimat- och miljöpåverkan som möjligt, därför uppmuntrar vi medarbetare att beställa enligt WWF:s One Planet Plate med mycket grönt och efter säsong.

Tips för beställning av mat (intra.kth.se)

Hållbara transportalternativ

Internationella tågbiljetter kan inte bokas i Egencias onlinebokningsportal, men du kan få hjälp med att boka din tågbiljett från Egencias kundtjänst via chatt, mejl eller telefon.

Tjänsteresa steg för steg (intra.kth.se)

Missa inte

Digital utbildning om KTH:s hållbarhetsarbete

Denna digitala utbildning handlar om KTH:s hållbarhetsmål och arbetet som ska göras för att nå dem. Du som medarbetare ska känna till hållbarhetsmålen samt veta hur du kan bidra till dessa.

Beräknad tidsåtgång: cirka 40 min
Språk: svenska och engelska. 

Registrera dig till kursen här (canvas.kth.se)

Här finns en presentation som du som chef kan använda som ett stöd när du ska skapa dialog om vårt arbete med hållbar utveckling. Presentationen förklarar mål, syfte och bakgrund.

Presentationsmaterial internutbildning om hållbar utveckling på KTH (pdf 967 kB)

Kontakt

För mer information eller förfrågningar angående utbildningens innehåll, kontakta kth-miljo@kth.se
För teknisk support, kontakta it-support@kth.se

Aktuellt

Kalender