Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Funktionen Uppgifter i Canvas

Betygsgrundande uppgifter är ett måste i alla kurser och kan komma i många former, exempelvis uppsatser eller webbdesign. Canvasfunktionen "Uppgifter" (Assignments) kan användas för många av dessa former. Det går att specificera hur Omdömen (Grades) visas, vilka inlämningar som är tillåtna, inlämningsdatum och mycket mer.

Skapa uppgifter

När studenter ska utföra något betygsgrundande i kursen är det bra att ha en "Uppgift" (Assignment) för det i Canvas, även om bedömningen inte utförs i Canvas.

Skapa uppgifter i Canvas

Tillgänglighetsperiod och inlämningsdatum

För att studenter i en kurs ska kunna utföra en "Uppgift" (Assignment) måste Canvas veta vilka som ska ha tillgång till uppgiften och om det finns tidsgränser på uppgiften. Det finns tre datum- och tidsinställningar som hanterar tillgänglighet och inlämningsdatum för en uppgift.

Tillgänglighetsperiod och inlämningsdatum

Kamratrespons

Inlämnade uppgifter i Canvas kan delas ut till en eller flera studenter i kursrummet för kamratåterkoppling med funktionen "kamratrespons" (Peer review). Studenterna får tillgång till samma verktyg som du som lärare har vid bedömning och studenten som får kamratåterkoppling ser all återkoppling. Om du som lärare vill ge ett omdöme för kamratåterkopplingen är det möjligt, men kräver visst extraarbete.

Kamratrespons

Inställning av uppgifter för examination

En steg-för-steg guide för att skapa en uppgift med bra inställningar som gör examinationen enklare att hantera. Du ställer bland annat in anonym bedömning så att både den som bedöms och bedömer är dolda för varandra och du ordnar så att resultatet från uppgiften enkelt går att överföra till Ladok med hjälp av funktionen "Transfer to Ladok".

Inställningar av Uppgifter för examination

Organisera uppgifter/quiz för examination

Uppgifter och quiz har olika fördelar. Hur du väljer och organiserar dina uppgifter/quiz för din examination beror till stor del på hur du vill genomföra bedömningsarbetet och hantera examinationen efter att studenterna lämnat in. På nedan länkad sida hittar du information om bra sätt att hantera lärares vanligare önskemål för hur examinationen ska fungera vid bedömning.

Organisera uppgifter/quiz för examination