Utbildningsadministrativa processer
För att stärka Ett KTH, samt möjliggöra ett effektivt, digitaliserat och rättssäkert utbildningsstöd kartläggs, beskrivs och publiceras utbildningsadministrativa processer. Här finner du beskrivningar av processer (arbetsflöden) och dess ingående aktiviteter samt övrig information som är nödvändig vid administration eller handläggning.

Att utbilda
Processkarta för processen Att utbilda (pdf 262 kB)
Syftet med processkartan är att sätta de beskrivna och publicerade processerna i ett sammanhang. Processerna är indelade i 6 kategorier:
3 Hantera anmälan till utbildning
Beskrivning av process att utbilda:
Processen att utbilda startar genom att arbete med utbildningsutbud inför ett kommande läsår påbörjas. Personal på KTH planerar utbildningsutbud vilket resulterar i att publicera och göra program och kurser sökbara på antagning.se, samt att information om utbildningarna är uppdaterade och publicerade på kth.se. När terminsstart närmar sig förbereder lärare och administratörer kommande utbildning. Parallellt handlägger personal inom antagning anmälningar till kurser och program. När sökande är antagna och terminsstart infaller kan studiedeltagande hanteras och studenter påbörja utbildning. Studenter genomför sin utbildning. Genom att klara av sin utbildning och erhålla examensbevis avslutar studenter sin utbildning. Löpande under hela processen hämtas och sammanställs statisik vilken tillgängligörs i olika rapporter.
Om de utbildningsadministrativa processerna
Innehållet på sidorna ska fungera som ett stöd i ditt dagliga arbete oavsett om du arbetar som lärare eller administratör på någon av KTH:s skolor eller på Gemensamt verksamhetsstöd (GVS), oavsett om du jobbar med utbildning på grundnivå, avancerad nivå eller forskarnivå. Du ska också lätt kunna hitta den aktuella information som du behöver. Det kan till exempel vara beslutsmallar och länkar till styrdokument.
Varje process har en processägare och en processledare. Om du har några frågor som rör en process kontaktar du processledaren. Sidorna uppdateras och arbetsflödena (processmodellerna) utvärderas och kvalitetsgranskas regelbundet. Hur ofta detta sker varierar från process till process.
Att beskriva processer är ett pågående arbete och publicering av fler beskrivna processer sker löpande. Mer information om arbetet med utbildningsadministrativa processer hittar du på sidan Om processarbete . Du kan även kontakta Karin Hellmalm GVS/EDO hellmalm@kth.se .