Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida

Lönerevision och lönesamtal

Som chef har du en central roll i KTH:s årliga lönerevision. Det innebär bland annat att du håller individuella lönesamtal med dina medarbetare med fokus på arbetsprestation och lönekriterier. Processen följer en fast tidplan, där HR finns som stöd vid behov.

Lönesamtal med dina medarbetare

Inför KTH:s årliga lönerevision ska du som chef erbjuda dina medarbetare individuella lönesamtal. Lönesamtalet är en dialog med fokus på medarbetarens arbetsprestation och resultat utifrån gällande lönekriterier.

Lönerevisionsarbetet sker årligen med start i september och följer en given tidplan med deadlines som är viktiga att förhålla sig till.

Vad gäller för årets lönerevision?

Du som chef får information från HR om vilka av dina medarbetare som ska ingå i årets lönerevision. Exempelvis ska anställda som påbörjat sin anställning eller fått ett nytt anställningsavtal efter första maj, inte ingå i lönerevisionen som sker det året.

Lönerevision och deadlines, lönekriterier och lönestatistik

Återkoppling Saco-medlemmar och övriga

Efter att lönebuden på hela KTH har lämnats in och registrerats i HR-systemet, håller du lönesättande samtal med Saco-medlemmar, vanligtvis i oktober. Övriga medarbetare ska få en motivering till den nya lönen av dig i december, innan lönespecifikationen för december skickas ut.

Medarbetarsamtalet som utgångspunkt

Ett stöd till lönerevisionsarbetet är medarbetarsamtalen som du som chef har haft under våren med dina medarbetare. Medarbetarsamtalet kan utgöra grund och ses som en utgångspunkt för lönesamtalet. Du kan också ta stöd av HR vid frågor om lönerevisionen och lönesamtalen.

Förberedelser för lönesättande chef inför lönesamtal och lönesättning

Innehållsansvarig:Helene Malstrand
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2025-02-06
Samverkan
Arbetsplatsträffar (APT)
Medarbetarsamtal
Lönerevision och lönesamtal
Arbetstid
Ledighet och frånvaro
Bisyssla
Försäkringar