Distansarbete

Om ditt arbete tillåter kan du ha möjlighet att arbeta hemifrån. Medarbetaren ska då skriva på ett avtal om distansarbete varje år. Chefen godkänner och beslutar hur arbetet ska redovisas.

Om du behöver arbeta hemifrån eller från annan plats finns olika resurser och förhållningsregler för distansarbete. Du ska skriva på ett avtal som lämnas till din närmaste chef för godkännande. Blanketten finns i både word-format och pdf-format .

Regler för distansarbete

Distansarbete får endast utgöra en del av arbetsveckan, högst 60% av veckoarbetstiden. Distansarbete skall vara frivilligt och bygga på en skriftlig överenskommelse mellan medarbetaren och KTH. Det ska också vara klarlagt hur och när arbetstagaren nås t ex vid externa kontakter eller av kollegor.

Anslutning till KTH:s trådlösa nätverk

Om du behöver komma åt interna resurser hemifrån eller om du är på resande fot, kan du läsa mer på IT-avdelningens hemsida om Citrix KTH-Desktop och om Eduroam som är ett trådlöst nätverk gemensamt för bland annat högskolor runt om i världen. Eduroam finns också på vissa hotell och flygplatser.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:Lotta Gustavsson
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2016-02-16