Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Serverkapacitet

Information om tjänsten "Serverkapacitet". Tjänsten är tillgänglig till anställda på KTH.

Beskrivning

Du kan via IT-avdelningen få tillgång till serverkapacitet på ett kostnadseffektivt sätt. Denna tillhandahålls antingen via en virtuell plattform eller via dedikerade fysiska servrar.

Fördelen är att du inte behöver göra avropet och du får rätt kapacitet i förhållande till kraven i din applikation, vår duktiga personal tar fram den mest lämpade lösningen i samråd med dig. 

Omfattning

Denna tjänst kan avropas och är det en virtuell kapacitet som levereras så kan du köpa det på kran, dvs. avsluta detta när du så önskar.

Vid uppsättning av fysisk server kommer ett avtal upprättas som täcker självkostnadspriset för IT-avdelningen avseende hårdvarukostnaden. 

Debitering

Denna tjänst utformas helt i samråd med dig som kund och de kapacitets- och konfigurationskrav som applikationen medför.

(Avser serverkapacitet, fysisk eller virtuell som IT-avdelningen äger, licenskostnader tillkommer enligt gällande avtal)

Alternativ Debitering
Fysisk server, standardiserade modeller Enligt faktura från leverantör, IT-avdelningen har inga påslag för detta. Därmed en månadskostnad till kund som fördelas på 36 månader
KVS, KTH Virtuell Server Bas (Är tänkt för forskare, systemadministratör eller systemgrupp som behöver en lätthanterad miljö där man ej behöver ta så mycket eget ansvar för de bakomliggande komponenterna)
Full (Är bara tänkt för en systemgrupp som vill ersätta sina befintliga servrar med en virtuell miljö KVS full ger tillgång till vSphere client med vilken man kan utföra alla tänkbara operationer med sina virtuella maskiner)

Support och beställning

KTH IT-Support

Öppettider: måndag till fredag: 8:00 - 16:30

Telefon: 08 - 790 6600

E-post: it-support@kth.se

Besöksadress: Drottning Kristinas väg 4