Förändra utbildningsutbud
Här finns information och mallar för att inrätta och avveckla utbildningsprogram för behörighetsgivande utbildning, utbildning på grundnivå och avancerad nivå, samt information om att ansöka om att ställa in en antagningsomgång.
Inrätta och avveckla utbildningsprogram
Inrättande och avveckling av utbildningsprogram ska följa den process som finns beskriven i riktlinje om inrättande och avveckling av utbildningsprogram som finns publicerad här .
Inrätta utbildningsprogram
Processen för att ansöka om att inrätta ett utbildningsprogram ska starta i god tid innan utbildningsprogrammet är tänkt att ges för första gången. I planeringen bör man räkna med att förslaget kan behöva diskuteras mer än en gång i t. ex grundutbildningsutskottet och på utbildningsnämnden. Tid för extern granskning bör också tas med i planeringen.
Avveckla utbildningsprogram
Inför ansökan om avveckling av ett utbildningsprogram är det viktigt att noga reda ut vilka konsekvenser en avveckling skulle få för KTH och för studenter som går utbildningen. Om kurser ska avvecklas finns information om det här .
Mallar
Vid ansökan om att inrätta och avveckla av utbildningsprogram ska mallar användas:
Mall för ansökan om inrättande (docx 74 kB)
Mall för ansökan om avveckling (docx 70 kB)
Vid frågor och synpunkter kontakta ledningskansliet .
Ansöka om att program inte ska genomföra antagningsomgång
Rektor beslutar om antagningsomgång. Om skola önskar att en antagningsomgång inte ska genomföras ska skolans fakultetsnämnd ansöka om det hos rektor. Inför ansökan ska frågan samverkas i skolsamverkansgruppen (SSG). Ansökan ska lämnas till dekanus senast en månad innan den aktuella antagningsomgången öppnas.
Ansökan ska innehålla:
- motivering till varför antagningsomgången inte bör genomföras
- redogörelse för hur ingående kurser påverkas och hur berörda institutioner påverkas och informerats
- redogörelse för hur studenter på utbildningen påverkas, t. ex. studenter som inte slutfört kurserna i årskurs 1 och studenter som beviljats anstånd eller studieuppehåll.