THS har på uppdrag av Framtidens utbildning undersökt det studiesociala livet; hur ser förutsättningarna ut idag och hur påverkar det KTH:s konkurrenskraft och genomströmning?
Fikasnack om framtidens utbildning avsnitt 58 lajv från mässa i elektroteknik projekt 1 i undervisningshuset på KTH Campus. Grafik: Malin Ringsby, KTH.
Podd #58
Fikasnack från mässa i Elektroprojekt 1 med studenter och lärare
Vilka robotar som löser vardagsproblem kan produceras av förstaårsstudenter på civilingenjörsprogrammet i elektroteknik (CELTE)? Det får vi se i ett lite annorlunda fikasnack då poddvärden Marcus Lithander och vice programledare Gunnar Tibert besöker undervisningshuset (U-huset) på KTH Campus vid mässan för elektroprojekt 1-kursen (Kurs-PM EH1010) .
Hur kan lärare undervisa både traditionellt och innovativt? Och dessutom på ett sätt som belönats med KTH:s pedagogiska pris 2024? Carl Dahlberg är forskare på institutionen för teknisk mekanik och undervisar i hållfasthetslära på civilingenjörsprogrammen i maskinteknik, farkostteknik och materialdesign. Lyssna på Carls fikasnack med poddvärden Marcus Lithander och Joakim Lilliesköld som är vice programledare i Framtidens utbildning.
Fikasnack om framtidens utbildning avsnitt 56 med Daniel Koch. Grafik: Malin Ringsby.
POdd #56
Fikasnack om lärmiljöer – ett omedgörligt problem (?)
Är KTH:s lärmiljöer ett så kallat "wicked problem"? Eller hur definieras och översätts det egentligen? Oavsett är KTH:s lärmiljöer en högst aktuell utmaning som vi på KTH behöver hantera tillsammans: hur kan vi göra mesta möjliga av det vi har för att stödja pedagogik och lärande? Marcus Lithander och Anna Jerbrant träffar Daniel Koch , vice GA på ABE-skolan, som från och med 2025 är utsedd till biträdande programledare i programledningen för Framtidens utbildning.